вторник, март 2, 2021
-3 °c
Skopje
6 ° вто
7 ° сре
7 ° чет

Бронзa за македонски информатичари на Oлимпијадата во Австралија

Македонскиот тим информатичари, избрани од циклусот национални натпревари по информатика на 25-тата Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2013), која се одржува во...

Прочитај повеќе

Иновативни решенија за современ мебел од 14 македонски дизајнери

Четиринаесет млади дизајнери изработија прототипови на современ македонски мебел на работилница што ја организираше „Јавна соба“ во соработка со фабриката „Фејдом“ и...

Прочитај повеќе

НБРМ доби препораки за да се подготви за Европскиот систем на централни банки

Народната банка на Република Макединија (НБРМ) ги зајакнува институционалните капацитети и го усогласува работењето согласно европските стандарди, за  при  влезот на државата во...

Прочитај повеќе

Со отворање подружница на Кооперативна банка во Струмица ќе се подобрува македонско-бугарската стопанска соработка

Отворање прва подружница на Централна кооперативна банка во Струмица и нејзино директно вклучување во искористувањето на средствата од ИПАРД програмата за...

Прочитај повеќе
Страна 1756 од 1806 1 1.755 1.756 1.757 1.806