вторник, 26 септември 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАПисмо од Македонија, Србија и Црна Гора до ЕК за роаминг регулативата

Писмо од Македонија, Србија и Црна Гора до ЕК за роаминг регулативата

simcard

Македонија, Србија и Црна Гора ќе пратат заедничко писмо до Европската комисија и Дирекцијата за комуникациски мрежи, содржини и технологии на ЕУ, за спроведување на роаминг регулативата.

Писмото денеска во Скопје ќе го потпишат министерот за информатичко општество и администрација, Иво Ивановски, министерот за надворешна и внатрешна трговија и телекомуникации на Србија, Расим Љаиќ и министерот за информатичко општество и телекомуникации на Црна Гора, Вујица Лазовиќ.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП