вторник, март 2, 2021
-3 °c
Skopje
6 ° вто
7 ° сре
7 ° чет

Tag: финансии

Бесими: Петиот сет на мерки е за ревитализација и развој на економијата

Мерките од петтиот сет предвидуваат грантови за остварени позитивни економски резултати, финансиска поддршка на извозот, значително зголемен пристап до кредити ...

Прочитај повеќе

Владата ја усвои Програмата за економски реформи 2021-2023 – стратешки документ за реформи координиран од Министерството за финансии

Владата ја усвои тригодишната стратегија за структурни реформи - Програма на економски реформи (ПЕР) 2021-2023. Овoj стратешки документ e исклучително ...

Прочитај повеќе

Бесими: Нов Закон за внатрешна финансиска контрола за зголемување на отчетноста на институциите

Нов систем на раководна отчетност во финансиското управување и контрола на институциите од јавниот сектор ќе се создаде со новиот Закон ...

Прочитај повеќе

Ново на пазарот: Хипокредит – само со залог на недвижен имот до вашиот кредит за бизнис потреби

По неколку години успешна работа на македонскиот пазар, повеќе од 50.000 задоволни корисници и секојдневно унапредување на своите производи, финансиското ...

Прочитај повеќе

МФ: Усвоен ребалансот, обезбедени средства за поддршка на здравството и за реализација на четвртиот пакет-мерки

Усвоен е ребалансот на Буџетот за 2020 година со што се обезбедуваат дополнителни средства за вакцини, лекови и зајакнување на ...

Прочитај повеќе
Страна 1 од 87 1 2 87