среда, март 3, 2021
-1 °c
Skopje
7 ° сре
7 ° чет
6 ° пет

Tag: здружение

Во петокот се одржа 25-тото Годишно Собрание на АЦИ Македонија-Здружение на Финансиски Пазари, за првпат во онлајн издание преку Webex платформата

• Вовед во Собранието-Модератор-Емилија Мицева-Уни-Банка,Скопје,• Поздравен Говор-Г-ѓа Анита Ангеловска-Бежоска-Гувернер на Народната Банка на Република Северна Македонија,• Поздравен Говор-Г-ѓа Маја Стевкова-Штериева-Претседател ...

Прочитај повеќе

ЗНМ: Драматичен пораст на напади кон новинарите – бараме итни решенија

По повод Меѓународниот ден за прекинување на неказнивоста на злосторствата против новинарите ЗНМ денеска одржа прес конференција на која претседателот и членовите на Управниот одбор ...

Прочитај повеќе

Граѓанското здружение Планктониум организира обуки за инспектори и комунални редари во врска со новиот Закон за третирање на отпад

Започнаа обуките за информирање и запознавање на овластентие инспектори и комунални редари од сите општини во земјава, за новите предлог ...

Прочитај повеќе

„За тебе“ – надеж за младите без родители: „Ние сме тука за оние што се откажале од исполнување на своите соништа“

Неодамна се формираше Здружение за помош и поддршка на деца без родители „За тебе“, кое всушност работи со младите лица ...

Прочитај повеќе

Одржана традиционалната Конференција за професионална ориентација на Ротари клубот Скопје- Камен мост, овој пат виртуелно

На 9 мај, виртуелно преку платформата ZOOM, како последица на пандемијата на Covid 19 вирусот, традиционално по 8ми пат, се одржа ...

Прочитај повеќе

ЗНМ и ССНМ: итни субвенции по вработен новинар/медиумски работник во висина на минимална плата или ослободување од плаќање придонеси

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) бараат од Владата на РСМ ...

Прочитај повеќе
Страна 1 од 11 1 2 11