23 јуни, 2024
ПочетнаМАКЕДОНИЈАМакедонското актуарско здружение одбележа 20 години постоење

Македонското актуарско здружение одбележа 20 години постоење

Македонското актуарско здружение (МАЗ) одбележа 20 години постоење, во Музејот на македонската борба за самостојност. Членовите на Здружението во присуство на актуари од регионот и претставници од Регулаторот на осигурителната индустрија, Националното Биро за осигурување и осигурителните компании го прославија овој јубилеј.

Здружението одбележа две децении посветеност, професионализам и придонес во развојот на актуарската професија во нашата земја. Македонското Актуарско Здружение е стручна, непрофитна организација, основана во 2004 година, чија мисија е унапредување на актуарските дисциплини, нивната практична примена и стручното усовршување и образование на актуарите.

Претседателот на МАЗ, г-ѓа Цветлана Винцензи Маркулеска даде осврт на досега постигнатото и сподели дел од идните планови на здружението. Таа им додели признанија на членовите, како и на соработниците кои во изминативе години придонеле за раст и развој на здружението.

Патот кон исполнување на својата мисија и цели во изминатите години на Здружението е испреплетен со многубројни предизвици кои се инспирација и мотивација за раст и усовршување за неговите посветени членови-волонтери.

Благодарение на компетенциите, професионалната етика, посветеноста и трудот на своите членови, Македонското Актуарско Здружение денес е препознаено и почитувано не само во Македонија, туку и на меѓународно ниво. Од 2016 година Здружението е полноправна членка на Меѓународното актуарско здружение со свои претставници во Советот и Комитетите.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП