понеделник, април 12, 2021
21 °c
Skopje
12 ° пон
9 ° вто
7 ° сре

Германските научници истражуваат генетско лекување на заразата со ХИВ

Германските научници објавија дека успешно во лабораториски услови тестирале генетско лекување за вирусот којшто ја предизвикува СИДА-та, за што резултатите ...

Прочитај повеќе

Најголем број нови случаи на заболени од ХИВ во историјата на Европа

Канцеларијата на Светската здравствена организација (СЗО) надлежна за европскиот регион регистрирала над 142.000  ХИВ дијагностицирани лица во 2014-та, што претставува ...

Прочитај повеќе
Страна 2 од 2 1 2