недела, април 18, 2021
5 °c
Skopje
10 ° нед
9 ° пон
9 ° вто

Tag: кредити

Финансиските друштва лани на граѓаните одобриле кредити за околу 3,5 милијарди денари

Според статистиката на Народната банка на Северна Македонија, во рамките на финансискиот систем на Северна Македонија, вкупните средства на останатите ...

Прочитај повеќе

Продолжува трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити и вкупните депозити

Според податоците на Народната банка во февруари 2021 година, просечната каматна стапка на вкупните кредити, бележи минимален месечен пад од ...

Прочитај повеќе

Вицегувернерката Нацевска: Очекуваме дека намалувањето на основната каматна стапка ќе придонесе за намалување на цената на кредитите на банките, заради полесно надминување на кризата

Одлуката за натамошно монетарно олабавување, односно за намалување на основната каматна стапка, ја донесовме во услови на стабилни движења на ...

Прочитај повеќе
Страна 1 од 42 1 2 42