вторник, април 20, 2021
9 °c
Skopje
9 ° вто
10 ° сре
10 ° чет

Амбасадорот Коп: Холандија и натаму ќе дава силна поддршка за земјата и за Народната банка во комуникацијата и соработката со меѓународните институции

Средба меѓу гувернерката на Народната банка и амбасадорот на Кралството Холандија Како претставник на Северна Македонија во конституенците на MМФ, ...

Прочитај повеќе

Ангеловска-Бежоска во Годишниот извештај за родова еднаквост на престижниот ОМФИФ: Со поголема вклученост на жените до поголем потенцијал на економиите

Во Годишниот извештај за индексот на родова еднаквост во финансиските институции, којшто вчера го објави британскиот тинк-тенк ОМФИФ, е објавено ...

Прочитај повеќе

Народната банка одржа е-работилница за новинарите посветена на статистиката на финансиските сметки на македонската економија

„Со објавувањето на статистиката на финансиските сметки, Народната банка ја исполни обврската преземена со пристапувањето на нашата земја кон највисокиот ...

Прочитај повеќе

НБ: Вложување во јакнењето на капацитетите на давателите на услуга брз трансфер на пари и на овластените менувачи

Успешно заврши проектот на Народната банка за јакнење на капацитетите на небанкарските финансиски институции за коишто таа е регулатор, остварен ...

Прочитај повеќе

Состанок со новиот извршен директор во ММФ, Хилберс: Професионализмот и високите стандарди во работењето на централната банка се клучни за ММФ

„Претставувајќи ја Конституенцата на којашто припаѓа Северна Македонија ќе се залагам ММФ и натаму да дава силна поддршка за вашата ...

Прочитај повеќе

Денови на финансиската писменост: Народната банка упати јавен повик до сите заинтересирани граѓани

Како еден од организаторите и учесник на Деновите на финансиската писменост коишто ќе се одржат следната недела, Народната банка упати ...

Прочитај повеќе

Состаноци со високи претставници на ММФ: Јакнењето на финансиската стабилност е од голема важност за закрепнувањето на македонската економија

Последиците од ковид-кризата врз економијата се видливи, но во голема мера ублажени преку навремените и соодветни монетарни и фискални мерки. ...

Прочитај повеќе
Страна 1 од 32 1 2 32