вторник, март 2, 2021
2 °c
Skopje
6 ° вто
7 ° сре
7 ° чет

Tag: надоместок

Бугарија ќе надокнади 60 проценти од заработката на претпријатијата кои ги затвори коронавирусот

Владата на Бугарија одлучила да надомести 60 проценти од заработката на деловните субјекти кои се затворени во вонредната ситуација поради ...

Прочитај повеќе

Европската уредба даде резултат: Надоместоците за плаќања со картички намалени за 35 проценти

Европската комисија објави студија за примената на Уредба за меѓубанкарски надоместоци (“IFR”) за платни трансакции базирани на картички. Студијата која ја нарачала Комисијата ...

Прочитај повеќе

Потрошувачите ќе може да бараат обесштетување за прекини во снабдувањето со струја

Специјална комисија составена од три члена ќе биде задолжена за обесштетување на производители и потрошувачи на електрична енергија доколку операторите ...

Прочитај повеќе
Страна 1 од 3 1 2 3