четврток, 30 март 2023
ПочетнаБЕРЗАМакедонска берза 02.09.2014

Македонска берза 02.09.2014

berza

-Арцелормиттал (ЦРМ) АД Скопје и Арцелормиттал (ХРМ) АД Скопје објавија неревидирани финансиски извештаи за периодот 01.01. – 30.06.2014 година.

 

На 02.09.2014 година на Македонската берза е остварен промет од редовното тргување од 15.566.224,91 денари (253.159,57 евра) од кои 15.566.224,91 денари се остварени на Официјалниот пазар. Прометот од  редовното тргување со акции на дневно ниво бележи зголемување од 88,83% во споредба со претходниот трговски ден. Прометот од тргување со обврзници бележи зголемување од 38,25% во споредба со претходниот трговски ден.

Од акциите кои што се тргуваат на Официјалниот пазар најголемо учество во вкупниот дневен промет имаа акциите на Македонски Телеком Скопје со промет од 4.450.350,00 денари. На Официјалниот пазар најголем пораст на 02.09.2014 година забележаа акциите на Макстил Скопје со процентуален пораст на просечната цена од 7,25%.

За повеќе информации посетете ја Интернет страната на Македонска берза http://www.mse.mk

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП