четврток, 30 март 2023
ПочетнаБЕРЗАМакедонска берза 12.09.2014

Македонска берза 12.09.2014

berza

На 12.09.2014 година на Македонската берза е остварен промет од редовното тргување од 3.390.162,27 денари (55.124,59 евра) од кои 3.390.162,27 денари се остварени на Официјалниот пазар. Од акциите кои што се тргуваат на Официјалниот пазар најголемо учество во вкупниот дневен промет имаа акциите на Гранит Скопје со промет од 404.125,00 денари.

На Официјалниот пазар најголем пораст на 12.09.2014 година забележаа акциите на Стопанска банка Скопје со процентуален пораст на просечната цена од 20,00%. На 12.09.2014 година на Македонската берза се одржа јавна берзанска аукција на акции и удели.  На аукцијата не се склучи ниту една трансакција.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП