вторник, април 20, 2021
12 °c
Skopje
9 ° вто
10 ° сре
10 ° чет

Tag: бесими

Средба Бесими – академска и експертска заедница: Даночната реформа започнува годинава преку 40 активности и јавни расправи

Даночната реформа започнува годинава, преку реализација на 13 цели и 40-тина активности и многу бројни подактивности  од Акцискиот план за ...

Прочитај повеќе

Бесими на Пролетните состаноци со ММФ и Светска банка ќе го презентира Планот за финансирање на забрзан раст

Министерот за финансии Фатмир Бесими, во текот на претстојната недела, ќе учествува на Пролетните состаноци на Светската банка и Меѓународниот ...

Прочитај повеќе

Бесими: Унапредување на фискалната децентрализација во функција на градење подобар систем на јавни финансии и економски развој

Минатата недела Министерството за финансии ја информираше Владата дека започнува со реформа која ќе ја унапреди фискалната децентрализација во земјава. ...

Прочитај повеќе

Бесими: Петиот сет на мерки е за ревитализација и развој на економијата

Мерките од петтиот сет предвидуваат грантови за остварени позитивни економски резултати, финансиска поддршка на извозот, значително зголемен пристап до кредити ...

Прочитај повеќе

Бесими: Нов Закон за внатрешна финансиска контрола за зголемување на отчетноста на институциите

Нов систем на раководна отчетност во финансиското управување и контрола на институциите од јавниот сектор ќе се создаде со новиот Закон ...

Прочитај повеќе
Страна 1 од 3 1 2 3