13 јуни, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАПрв саем за вработување

Прв саем за вработување

RH-Group-of-business-people

Во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска во Скопје ќе се одржи прв Саем за вработување на кој ќе се претстават 80 компании.

Компаниите ќе ги презентираат своите потреби од кадар пред лица кои се баратели на работа.

На отворањето на Саемот ќе се обратат вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски и заменик-министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

До крајот на годината вакви саеми ќе се организираат во Неготино, Тетово, Штип, Охрид, Струмица, Куманово и Битола.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП