29 мај, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАФида ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија пред холандски компании

Фида ги презентираше можностите за инвестирање во Македонија пред холандски компании

aqw

Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Македонија, Висар Фида вчера (06.05) воХагоствари средба со висок претставник од Холандската агенција за странски инвестиции на која што беше дискутирано за потенцијална идна соработка помеѓу двете агенции.
На средбата се разгледани можностите за реализирање на заеднички проекти помеѓу двете агенции како и можностите за пренесување на дел од практиките што Холандската агенција за странски инвестиции ги практикува во своето досегашно 35 годишно работно искуство, во кое има поддржано илјадници компании од целиот свет кои веќе имаат основано свои бизниси во Холандија.

Sredba

Посетата на Холандија, директорот на Агенцијата Висар Фида ја искористи и за остварување на средби со неколку холандски компании на кои им беа презентирани можностите за инвестирање во Македонија. Компаниите со кои се остварени средбите се од областа на хортикултурата, семенарството од Ротердам и компании од автомобилската индустрија од Ајндховен.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП