понеделник, 11 декември 2023
ПочетнаДИЕТИДИЕТА: Месечева диета - дури и до 3 кг дневно!

ДИЕТА: Месечева диета – дури и до 3 кг дневно!

„Месечевата диета“ е добро позната метода за која се вели дека врши детоксикација на организмот и го потикнува телото на губење на тежината – дури и до 3 кг дневно!

Принципи

Оваа диета се состои од пост во траење од 24 часа во периодот кога е млада месечина. Постојат докази дека постот кога е полна месечина (во траење од 24 часа) дава одредени резултати, но ни приближно како постот за време на млада месечина.

Кога да се започне со месечевата диета

Значи, оној момент кога започнува младата месечина (месечината преоѓа во нова фаза) – започнува и вашата диета. Кога тоа се случува, погледнете во табелата подолу.

Што е дозволено да се јаде/пие за време на месечевата диета

Дозволено е само конзумирање на течности и тоа најдобро обична вода или слаб растителен чај (секако без шеќер). Доколку ви е тешко да пиете само вода и чај – може да додате и свеж сок од овошје или зеленчук – секако без шеќер и адитиви….Алкохол и млеко се стриктно забранети како и цврста храна. Количината на течност која треба да се внесе варира во зависност од личноста и се движи помеѓу 3 и 4 литри.

Што во случај на силен глад

Доколку почувствувате глад – испијте голема чаша сок од зеленчук.

Дали е дозволена физичка активност за време од 24 часа траење на диетата

Да, дури и пожелна е. Лесни вежби и прошетки ќе ви помогнат во намалувањето на килограмите и забрзувањето на детоксикацијата.

Какви резултати можете да очекувате

За 24 часа би требало да изгубите до 3 кг – секако ако ги почитувате горенаведените правила. Еднодневниот пост исто така е одличен начин телото да се детоксицира и да се подобри имунитетот.

Додатни напомени

Кога ќе изгубите неколку килограми – продолжете да се храните со полесна храна и прилгодете го животниот стил на оваа диета. Ако сте „борец“ на подолги патеки – ова е одличен начин без преголем труд за неколку месеци да се ослободите од вишокот на килограми.

Табела

Месечевата диета може да ја започнете према податоците дадени во долната табела. Времето е дадено за земјите од EX – YU (Централно европско време).

Табела на млада месечина – 2020 година

 

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП