23 април, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАДеловен појадок на бизнис заедницата со економскиот владин тим

Деловен појадок на бизнис заедницата со економскиот владин тим

vlada

Сојузот на стопански комори (ССК) денеска, традиционално, организира деловен појадок за своите членки со претставници на владиниот тим.

Како што е најавено, повеќе од 200 членки на ССК ќе имаат можност да дискутираат за најзначајните економски прашања со цел подобрување на секојдневното работење. Ќе бидат презентирани и резултатите од нивните предлози што ги спроведоа државните институции во секоја гранка од бизнис секторот.

Се очекува Комората да предложи нови мерки и барања за да се зголеми ликвидноста на компаниите и да се подобри деловното опкружување.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП