14 јуни, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАГерманците јадат за 400 евра неделно, а пак во Судан за 0.8...

Германците јадат за 400 евра неделно, а пак во Судан за 0.8 евра

HPCoverIso

Фотографот Питер Менцел од Калифорнија посети 24 земји во целиот свет и од окото на неговиот фото-апарат ги забележа неделните колични на намирници за исхрана на семејствата од сите делови во кои тој бил.

Тој фотографиите ги објавил во книгата „Гладна Планета“, а сликите ги покажуваат вознемирувачките разлики помеѓу трошоците за намирници. Семејството во Судан троши помалку од 1 евро неделно за исхрана, а во Германија семејството за храна неделно троши околу 400 евра. Погледнете ги фотографиите.

1 hrana ekvador

Семејството Азмо од Еквадор. Неделните трошоци за исхрана на ова семејство изнесуваат 25 евра.

2 hrana japan

Семејството Масуда од Јапонија троши 170 евра неделно за намирници.

3 hrana mongolija

Семејството Батсури од Монголија за неделните намирници одвојуваат 35 евра.

4 hrana sarajevo

Семејството Дудо од Сараево за седум дена троши 125 евра.

5 hrana vb

Семејството од Велика Британија троши околу 190 евра неделно.

6 hrana grinland

Семејството Мадсен од Гренланд. Тие неделно за намирници трошат 210 евра.

7 hrana nemacka

Семејството Меландер од Германија троши околу 380 евра неделно.

8 hrana butan

Семејството Намгај од Бутан за храна во текот на една недела одвојуваат околу 3 евра.

9 hrana mali

Семејството Номо од државата Мали трошат околу 18 евра за период од седум дена.

10 hrana indija

Семејството Паткар од Индија за неделните намирници даваат 30 евра.

11 hrana s karolina

Семејството Ревис од Северна Каролина за неделните набавки на храна плаќаат 260 евра.

12 hrana sudan

Семејството Абоубакар од Судан за неделните намирници трошат 0.8 евра.

 

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП