четврток, 30 ноември 2023
ПочетнаАВТОБИЗДали ова е иднината на гумите

Дали ова е иднината на гумите

audi-urban-koncept-1

Се чини дека напредокот во автомобилската индустрија бара некои радикални решенија, ако може да му се верува на Пирели не очекуваат промени во изгледот и големината на гумите.

Како што наведуваат од познатата компанија, се построгите прописи на Европската унија условуваат за поголеми перформанси, особено кога е во прашање кочењето.

audi-urban-koncept-3

Новите регулативи не очекуваат во 2016-та година, а потоа и во 2020-та година, што според луѓето во Пирели ќе има зголемување на пречникот на пневматиците од сегашните 16 на 21 инч. Како што беше прикажано на концептот на Ауди-Урбан, гумите може да се опишат како модерна интерпретација на автомобилите од дваесетите години од минатиот век.

Ќе биде интересно да се види дали ваквите предвидувања ќе станат реалност, а доколку се реализираат како ќе изгледаат на спортските автомобили.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП