вторник, 27 септември 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАВо Дебар Маало ќе се вози само со 30 км/ч

Во Дебар Маало ќе се вози само со 30 км/ч

debar-maaaalo-malo

Скопската Oпштина Центар почнува со спроведување на проектот „Зона на мирен сообраќај“, или тоа значи дека во цело Дебар Маало брзината на движење на возилата ќе се ограничи на максимум 30 километри на час.

Зачестените сообраќајни несреќи, густиот сообраќај, постоењето основно училиште, безбедноста на граѓаните, беа причините градоначалникот Андреј Жерновски да предложи, воведување на популарно наречената „Зона 30“.

Со добивањето на решението, Центар е првата општина во Македонија, која воведува ваква мерка, која е и препорака од Европската унија.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП