19 април, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАПанел дискусија за проектот КООзаСите

Панел дискусија за проектот КООзаСите

sostanok1

Бизнис конфедерацијата на Македонија денеска во Скопје организира панел дискусија на која ќе ги презентира придобивките од проектот КООзаСите како што се Прирачникот за општествена одговорност на претпријатијата и поддршката и организацијата на Националната награда за општествено одговорни практики за 2013 година.

На панел дискусијата ќе се разменат и информации за најдобрите практики на претпријатијата и ќе се предложат нови насоки. Ќе се расправа за националните иницијативи за општествена одговорност на претпријатијата, како и за иницијативите на Европската унија по однос на ова прашање.

На средбата претставници од компании добитници на Националната награда за општествено одговорни практики ќе ги споделат своите искуства за успешните проекти за општествена одговорност за кои биле наградени и ќе говорат за процесот на нивна имплементација.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП