20 јуни, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАНајексклузивните кредитни картички во светот (фото)

Најексклузивните кредитни картички во светот (фото)

karticka naslovna

Не секој може да си дозволи да има ваква кредитна картичка. Погледнете ги 10-те ексклузивни картички, кои се резервирани само за најбогатите и влијателни луѓе:

10. Црна „Brazilian MasterCard“ од „Santander Group“.

karticka10

Треба да добиете покана за да си направите таква картичка. Со неа одат поволности како попусти за користење на јахта, 24 часа услуга, приоритет до ВИП салони на аеродроми и друго. Оваа карта е само за Латинска Америка и за клиенти на „Santander Group“.

9. „Merrill Accolades American Express“.

karticka9

Пред оваа картичката се викала „Bank of America Accolades Card“. Ова е прва ваква картичка во САД. За оваа картичка треба да сте клиент на „Merrill Lynch Welth Management“. Годишната такса е 295 долари, но ако имате сметка од 250.000 долари, тоа нема да ви претставува проблем. Добивате хотелски попусти, 24 часа услуга и друго. Лимитот е 500.000 долари!

8. „NatWest Black MasterCard“.

karticka8

Годишната такса е 395 долари. Лимитот на картичката е 1.5 милиони долари!

7. Црна „Citigroup Black Chairman Card“.

karticka7

Само 5% од населението во светот има оваа картичка. Треба да сте член на приватното банкарство на „Citi“, за да ја имате. Годишната такса е 500 долари. И тука има 24 часа услуга, попусти за луксузни хотели, ВИП попусти.

6. „Visa Infinite“.

Executive Director of Eurasian Bank shows a new VISA card encrusted with diamond and laced with an elaborate gold pattern in Almaty

Ова е најпопуларната привилегирана кредитна картичка надвор од САД. Задолжително е потребно да имате барем 6 цифри сума на картичката. Таа е само за клиенти на „Priority Bank“ и тоа по покана.

5. „Coutts World Silk Card“.

karticka5

Оваа картичка е само за луѓе со не помалку од 1 милион долари на својата сметка. Иматели на картичката се само тесен круг на луѓе, како Кралицата Елизабета, на пример. Со оваа картичка ќе користите привилегии, како да порачате сами во луксузни продавници и друго.

4. „Rewards Visa“.

karticka4

Таа е единствената целосно бела картичка во светот. Годишната такса е 1.500 долари, а годишно треба да потрошите од неа барем 100.000 долари!

3. „Dubai First Royal MasterCard“.

karticka nova2

Таа е позлатена по рабовите, а во центарот има дијамант. Оваа картичка нема лимит. Можете ли да замислите колку треба да сте богати, за да добиете таква.

2. „JPMorgan Chase Palladium“.

karticka2

Таа е направена од паладиум и 23-каратно злато. Самата картичка има такса за издавање од 1000 долари (за изработка) и годишна такса за услуга од 595 долари.

1. „American Express Centurion Card“.

karticka1

Оваа картичка е обвиткана во мистерија. Од „American Express“ не објавуваат какви се условите за да ја добиете. Некои факти сепак се знаат: треба да имате друга картичка „American Express Platinum“ од барем една година. Има почетна такса од 5.000 долари и годишна такса од 2.500 долари.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП