13 јуни, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАПродажбата на алкохол во дуќаните од денеска до 19 часот

Продажбата на алкохол во дуќаните од денеска до 19 часот

alkohol

Алкохолните пијалаци од денеска во трговските објекти повторно ќе се продаваат од шест до 19 часот, наместо до 21 часот.

Според законските одредби, продолженото време на продажба до 21 часот важи од мај до крајот на септември.

За оние кои нема да го почитуваат законското решение се предвидени санкции – забрана за вршење дејност во траење од седум или 15 дена, како и парична казна до 5.000 евра.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП