15 април, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАРокот за земјоделски субвенции истекува утре

Рокот за земјоделски субвенции истекува утре

tutun-zemjodelstvosubvencii

Рокот за поднесување барања за земјоделски субвенции за 2014 година завршува утре, 31-ви мај.

Платежната агенција ги повикува сите заинтересирани земјоделци кои се уште не аплицирале, веднаш да се обратат во Подрачната единица на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство каде што имаат регистрирано земјоделско стопанство за да поднесат барање во пропишаниот рок.

Барањето се поднесува по електронски пат без доставување документи, врз основа на претходно евидентирани податоци во Единствениот регистар на земјоделски стопанства и Регистарот за идентификација и регистрација на домашни животни.

Ги потсетуваме одгледувачите на говеда, овци, кози и пчели пред поднесување на барањето задолжително да ја проверат и по потреба ажурираат состојбата на животните во ветеринарното друштво со кое имаат склучено договор, соопшти Агенцијата.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП