13 јуни, 2024
ПочетнаКОМПАНИИOBI си заминува од Хрватска?

OBI си заминува од Хрватска?

Obi

По францускиот ланец „Bricostore“, кој минатата година си замина од Хрватска, најверојатно истото ќе го сторат и германски „OBI“ и австриски „Baumax“.

Иако од „OBI“ имаа големи планови за експанзија во оваа земја, германскиот синџир остана на само еден објект во Славонски Брод. Имено, пред неколку месеци беа затворени „OBI“ центрите во Сисак и Вараждин.

Овој германски синџир на хрватскиот пазар пристигна во 2007-та година, а моментално за него работат 186 работници.

На германскиот пазар и во останатите европски земји „OBI“ e меѓу водечките продажни центри за градежни материјали и работи за домот, а има повеќе од 580 продажни центри ширум светот.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП