среда, 1 февруари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАУгостителските услуги во февруари на исто ниво како и во јануари

Угостителските услуги во февруари на исто ниво како и во јануари

ceniugostitelstvo641564jijj

– Цените на угостителските услуги во февруари останале на исто ниво како и во јануари, објави Државниот завод за статистика.

Според статистичките податоци, цените на угостителските услуги во споредба со февруари минатата година се намалени за 0,1 процент.

Кумулативниот индекс на цените за периодот јануари – февруари во однос на истиот период минатата година е намален за 0,1 процент, додека во споредба со декември 2013 година е зголемен за 0,2 проценти.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП