13 јуни, 2024

Ares 2.2.3

ares

„Ares“ е бесплатен „open source“  програм за размена на фајлови, кој на корисниците им овозможува да вршат размена на дигитални датотеки, како и на аудио и видео содржина, софтвери или документи.

Софтверот „Ares“  во голема мера го олеснува објавувањето на фајлови преку „Peer to Peer“ мрежи, а секој член на виртуелната заедница има можност да  пребарува содржини кои се споделени од страна на други корисници. Корисниците на располагање имаат и простор за разговор и за размена на фајлови како и вграден аудио и видео плеер.

Најновата верзија е наречена „ Ares“ 2.2.3  и со себе носи поддршка за „Bit Torrent“ протокол и „SHOUTcast“ радио.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП