14 јули, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАВан Ромпеј очекува економско закрепнување во 2014

Ван Ромпеј очекува економско закрепнување во 2014

hermanrompej1

Претседателот на Европскиот совет Херман Ван Рoмпеј изјави дека во наредната година очекува економско закрепнување вo Европа, прецизирајќи дека во целата еврозона ќе биде остварен позитивен раст, освен во Словенија и на Кипар.

Тој изјави дека дури и државите кои имаа потешкотии, како на пример Шпанија и Грција, покажале знаци на економско закрепнување.

Ромпеј изјави дека 2014 година ќе биде година на закрепнување, иако тоа нема да биде видливо поради постојаните податоци за степенот на невработеност.

„За отворање на нови работни места ќе биде потребно повеќе време“, изјави тој.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП