петок, јануари 28, 2022
ПочетнаКОМПАНИИКипарските банки имаат потреба од 10,1 милијарди евра помош

Кипарските банки имаат потреба од 10,1 милијарди евра помош

bankofcyprus

Најголемиот инвестициски фонд Пимко во својот извештај наведува, дека кипарските банки имаат потреба од 10,1 милијарди евра.

Во извештајот се наведува, дека во најдобар случај на кипарските банки ќе им бидат потребни седум милијарди евра, додека во најлош случај – 10,1 милијарди евра.

Пимко е најмен од кипарската Влада за да ги оцени капиталните потреби на банките, додека земјата преговара со странските кредитори за добивање на финансиска помош.

Кипарската Влада оценува дека за заздравување на банкарскиот сектор потребни се 6,5 милијарди евра.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП