петок, јануари 28, 2022
ПочетнаКОМПАНИИДенес се одржува македонско-италијански бизнис форум во Стопанската комора

Денес се одржува македонско-италијански бизнис форум во Стопанската комора

stopanskakomora2

Стопанската комора на Македонија во соработка со ХОТАМ и Стопанската комора на регионот Венето, Република Италија, денеска организира билатерални бизнис средби на македонски и италијански компании.

На форумот ќе учествуваат стопанственици од областа на угостителството и производството на мебел, внатрешно уредување и опрема за професионални кујни. Тие се во посета на Македонија со цел воспоставување деловни контакти.

Бизнисмените од Италија ќе се запознаат со можностите за инвестирање во земјава, како и со потенцијалите за водење бизнис во неколку стопански комори.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП