26 мај, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„Apple“ испрати важно предупредување до корисниците

„Apple“ испрати важно предупредување до корисниците

Технолошкиот гигант „Apple“ испрати порака до сите корисници на „iPhone“.

По најновото ажурирање, iOS 17.4.1, компанијата соопшти дека прво поправила голем број грешки од 17.4. верзии, но дека е исто така важно бидејќи содржи голем број безбедносни подобрувања.

Секогаш кога „Apple“ објавува ново ажурирање, пишува кратко известување за тоа што е сменето, но овој пат тоа беше само кратка порака: „Оваа надградба обезбедува важни поправки на грешки и безбедносни ажурирања и се препорачува за сите корисници“.

Овој пат не ни навлегоа во детали што се направени сите подобрувања во однос на безбедноста, најверојатно затоа што и хакерите ги следат овие известувања и гледаат што е „крпено“.

Ако сте корисник на „iPhone“, можете да пристапите до новото ажурирање со одење до Settings -> General -> Software Update. Оттаму, вие избирате дали да го ажурирате телефонот веднаш или подоцна.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП