27 февруари, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„Samsung Galaxy Ring“ е планиран за 2024-та

„Samsung Galaxy Ring“ е планиран за 2024-та

Иако добро упатените извори очекуваа „Galaxy Ring“ да биде објавен до крајот на оваа година, плановите на „Samsung“ за овој паметен уред кој може да се носи како накит се чини дека се малку поголеми. Така, тие го ставаат во временска рамка за лансирање во текот на следната година, пишува „PhoneArena“.

Она што е сигурно е дека овој нов паметен уред ќе биде ориентиран кон здравјето, слично како што прават паметните часовници и нараквиците. Разликата би била во тоа што овој прстен ќе ги прикажува здравствените податоци што ги собира веројатно на екраните на нивните телефони или часовници. Истовремено, треба да обезбеди попрецизни мерења, со оглед на тоа што е поцврсто прикачен на телото на корисникот.

Дека ќе го носи името „Galaxy Ring“ може да се види во апликацијата „Galaxy Wearable“, а претходно ова име го спомена и самата компанија „Samsung“ во апликацијата „Samsung Health“.

Преку „Galaxy Wearable“ се гледа и дека паметниот прстен треба да излезе во 2024-та година, а инсајдерот „Ice Universe“ тврди дека овој уред ќе биде ѕвезда на следниот настан „Samsung Unpacked“. Тоа, исто така, имплицира дека компанијата очигледно вложува многу напор и надеж во овој специфичен производ.

Првата голема информација за новиот паметен уред датира од јули оваа година кога „TheElec“ објави дека уредот ќе има печатени кола произведени од јапонската „Meiko“. Кога станува збор за техничките спецификации, ништо не се знае освен дека печатените кола први ќе одат по нарачка за овој производ, а дури потоа ќе се прикачат компонентите за нив.

Овој прстен би можел да ги надополни паметните часовници, кои практично го прават истото, но на овој начин корисниците треба да добијат многу попрецизни информации за здравствените податоци што овие уреди ги снимаат.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП