недела, 5 февруари 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАНевработеноста во третиот квартал 14,3 отсто

Невработеноста во третиот квартал 14,3 отсто

Според податоците на Државниот завод за статистика, во III тримесечје од 2022 година, активното население во Република Северна Македонија изнесува 808 328 лица, од кои вработени се 693 062, а 115 266 лица се невработени.

Стапката на активност во овој период е 55.2, стапката на вработеност 47.3, додека стапката на невработеност изнесува 14.3.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП