четврток, 8 декември 2022
ПочетнаЛУКСУЗ И ПАТУВАЊЕНеобична појава на кинеска фарма за овци, никој не може да објасни...

Необична појава на кинеска фарма за овци, никој не може да објасни зошто тоа го прават веќе 12 дена(ВИДЕО)

Необично видео од Инер Монголија се прошири низ светот. На него се гледа стадо овци кои, како што вели сопственикот, 12 дена без престан шетаат во круг.

Овците шетаат во насока на стрелките на часовникот внатре во нивното трло во северна Кина, а видеото беше снимено од надзорните камери на почетокот на ноември. Збунувачкиот спектакл ги остави луѓето шокирани и збунети додека се обидуваат да го разберат однесувањето на животните во виралното видео, пишува Дејли Мејл.

Сопственичката на овците, г-ѓа Миао, била воодушевена од однесувањето на нејзиното стадо. Таа рече дека се започнало со само неколку овци пред да се приклучат другите членови на стадото. На видеото можете да видите бројни овци кои се следат во круг.

Други овци стојат на средината на кругот, а некои сепак решија да се приклучат на кореографијата. Дел од нив останаа во самиот центар на кругот, целосно мирни.

Мистериозните видеа се снимени во градот Баотоу во Инер Монголија на 4 ноември. На фармата има 34 овци, но само овците во колибата број 13 се движеа во необични кругови. Не се знае што го натерало ваквото однесување на овците. Постои болест поради која некои животни изгледаат дезориентирани и почнуваат да кружат. Листериозата може да ја разгори едната страна на мозокот и да предизвика чудно однесување кај овците, но ништо не е потврдено.

Овците во Источен Сасекс предизвикаа слична возбуда минатата година кога беа забележани како стојат во концентрични кругови. Меѓутоа, овој пат еден вид хранење говеда ги привлекол овците откако храната ја поделиле во круг. Научниците долго време проучувале зошто некои други животни како што се ајкулите и желките се движат во кружни шеми. Сепак, се уште не дошле до заклучок за причината.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП