понеделник, 11 декември 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАПреминуваме кон ЗИМСКО сметање на времето: Еве кога го поместуваме часовникот

Преминуваме кон ЗИМСКО сметање на времето: Еве кога го поместуваме часовникот

Некои со нетрпение ја очекуваат следната промена, некои не. Оние кои ќе станат рано ќе бидат среќни, а оние кои сакаат подолг ден ќе бидат тажни.

Ноќта помеѓу 29 и 30 октомври, помеѓу 02:00 и 03:00 по полноќ, се префрламе на зимско сметање на времето, а стрелките на часовникот треба да се вратат еден час наназад.

Преминот од летно во зимско сметање на времето започна во 1916 година во земјите од северна Европа со цел да се заштеди енергија.

Оваа временска пресметка трае до последниот викенд во март, кога следи летното сметање на времето.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП