вторник, 27 септември 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАРаздор во Европа: Антируските санкции ја уништуваат Унијата

Раздор во Европа: Антируските санкции ја уништуваат Унијата

Единството на Европа почна да исчезнува како резултат на санкциите против Русија.

Последиците од антируските санкции го уништија единството на Европа. Ксиа Венкин, колумнист за кинеското издание на Глобал Тајмс дојде до овој заклучок.

-Во ЕУ има 27 земји членки и очигледно тие не се монолитен блок. На пример, некои од нив во голема мера зависат од московскиот гас во однос на увозот на енергенси од Русија, вели новинарот.

Според него, земјите од ЕУ, и покрај потпишаниот договор за намалување на побарувачката на руски гас, тешко дека целосно ќе ги исполнат своите обврски од договорот и ќе бидат принудени во иднина да дејствуваат врз основа на сопствените потреби.

Произлезените разлики во еврозоната на крајот ќе влијаат на редоследот на поголемата енергетска криза во Унијата.

Негативниот ефект од санкциите против Руската Федерација „дополнително ќе ја подели и ослабне Европа“, убеден е Венкин.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП