понеделник, 8 август 2022
ПочетнаАВТОБИЗ„Porsche Taycan“ добива надградба

„Porsche Taycan“ добива надградба

„Taycan“ ја започна електричната револуција на „Porsche“, а ова патување продолжува со неколку освежувања кои пристигнуваат со моделот за 2023-та година.

Повеќето промени се во софтверското поле, каде што клиентите сега можат да го најдат подобрениот систем за управување со комуникацијата на „Porsche“ со ревидиран кориснички интерфејс и дисплеј од сегменти во повеќе бои.

Други подобрувања вклучуваат интеграција на „Spotify“ и поддршка за безжично поврзување со „Android Auto“.

Техничките ажурирања се заокружени со нов дизајн на напредниот екран со зголемена реалност и нови функции кои ги филтрираат станиците за полнење според нивната излезна моќност. Последната опција ќе им овозможи на сопствениците да најдат брзи полначи на најлесен начин.

Новиот електричен модел ќе има корист од неколку измени и во погонската група, каде што предниот погонски агрегат ќе биде достапен со режими „Normal“ и „Range“ во варијантите „Taycan“ со два мотори, за да се намали беспотребната потрошувачка.

Управувањето со топлината исто така е подобрено, бидејќи батеријата сега може побрзо да достигне висока температура, обезбедувајќи оптимални перформанси на кривата на полнење, дури и при повисоки состојби на полнење.

Покрај тоа, поставките за закрепнување сега се задржуваат кога се менуваат режимите на возење, додека индикаторите за возење лоцирани на сите тркала емитуваат текови на енергија и ги читаат на контролната табла.

Што се однесува до остатокот од автомобилот, новиот модел добива некои мали подобрувања врз основа на поголем избор на тркала и проширената достапност на системот за контрола на променлива светлина за панорамскиот стаклен покрив. Последната карактеристика им овозможува на корисниците да ја прилагодат транспарентноста на покривот за само неколку милисекунди.

Иако овие промени се ексклузивни за моделите „Taycan 2023“, софтверските подобрувања ќе бидат воведени во блиска иднина и за моделите од 2020-та, 2021-ва и 2022-ра година.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП