понеделник, 3 октомври 2022
ПочетнаЗДРАВЈЕПридобивките од витаминот Б17 во превенцијата од рак

Придобивките од витаминот Б17 во превенцијата од рак

Превенцијата од рак е успешна со помош на витаминот Б17. Неговото дејство е исклучително моќно и тој ја спречува појавата на рак. Со само две до три јаболки дневно, ќе го снабдите организмот со неопходната дневна количина на витамин Б17. Исто така, познато е дека семките од кајсии се делотворен лек кај лицата болни од рак.

Витаминот Б е достапен и се наоѓа во многу намирници. Може да се најде во дивите капини, црешите, рибизлите, семките од јаболки, крушките и сливите. Исто така, можеме да го најдеме во гравот, бадемите и индискиот орев. Сепак, најголема количина на витаминот Б17 се наоѓа во семките од кајсиите.

За превенција од карцином, дневно треба да изедете до три јаболки со семки. Не ги елиминирајте семките, туку изедете ги заедно со јаболките.

Лицата кои имаат карцином треба да употребуваат семки од кајсии. Доволно е да се изедат од пет до седум семки на ден. Скршете ја лушпата од семката од кајсиите и изедете ја внатрешната семка.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП