14 јули, 2024
ПочетнаАВТОБИЗПристигнува BMW Z5

Пристигнува BMW Z5

z51

Извори од „BMW“ потврдија дека овој баварски производител наскоро ќе ги претстави првите резултати од соработката со јапонската „Toyota“…

z52

Од претходно е познато дека соработката меѓу овие две компании, помеѓу другото, ќе резултира и со заеднички развој, односно производство на најмалку еден спортски модел.

z53

Кога станува збор за моделот на „BMW “, наводно се работи за „Z5 Roadster“, чиј концепт, според извори од компанијата, би можел да биде претставен наскоро.

z54

Колку што е познато, „Z5“ визуено ќе се угледа на концептниот модел „ConnectedDrive“. Покрај дизајнот, „BMW“ за развојот на овој модел ќе биде задолжен за моторот и шасијата од пластика зајакната со карбонски влакна, додека „Toyota“ ќе биде задолжена за хибридната технологија.

z55

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП