понеделник, 3 октомври 2022
ПочетнаЗДРАВЈЕКолку лук треба да јадете дневно за да ја спречите појавата на...

Колку лук треба да јадете дневно за да ја спречите појавата на опасни тумори

Докажано е дека лукот претставува неверојатна превенција од ракот и ширењето на тумори, а еве и колку лук е потребно да јадете за неговото превентивно дејство да има ефекти.

Постојат 200 различни видови на рак со потполно различни симптоми, но лукот е меѓу најдобрите средства за превенција против оваа, често, смртоносна болест.

Лукот има антибактериски својства и успешно блокира материи во телото кои можат да предизвикаат појава или раст на тумори.

Исто така, ја спречува појавата на канцерогени супстанци во телото и го намалува ризикот од болести, кои се предизвикани од генетските предиспозиции.

Докторите истакнуваат дека лукот е одлична заштита и превенција од разни болести, а Светската здравствена организација нагласува дека секој човек дневно треба да консумира по едно чешне лук или да консумира 300 до 1000 микрограми лук во прав.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП