21 јули, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАБанките најголеми донатори за македонскиот спорт(ВИДЕО)

Банките најголеми донатори за македонскиот спорт(ВИДЕО)

Инвестирањето во спортот со цел подобрување на условите за развој на секој спортист е наша заедничка определба и заложба, истакнаа на денешната прес-конференција директорката на Управата за јавни приходи (УЈП), Сања Лукаревска и директорот на Агенцијата за млади и спорт (АМС), Наумче Мојсовски.

„Преку ваучерскиот систем изминатите три години поддржуваме спортски клубови и федерации, но и индивидуални спортови, со цел остварување успеси и добри резултати, интересот е навистина голем, мерката е сѐ повеќе прифатена“, рече Лукаревска.

Таа појасни дека врз основа на ваучер издаден од АМС, на компанијата, која донира во спортот и се намалува данокот на добивка.

Процедурата за донација е пропишана со Правилник, и се одвива целосно електронски преку системот на УЈП, е-даноци.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП