понеделник, 3 октомври 2022
ПочетнаЗДРАВЈЕЈадете секој ден по пет ореви! Еве зошто...

Јадете секој ден по пет ореви! Еве зошто…

Постојат повеќе причини да ги вклучите оревите во вашата секојдневна исхрана. Дознајте кои се тие причини…

Со вклучувањето на само 5 ореви дневно во вашата секојдневна исхрана, можете да придонесете за целокупното здравје.

Здравствените предности кои можете да ги добиете со воведување на оревите во секојдневието:

– намалување на големината на половината за повеќе од 1 см

– намалување на можноста за развој на болести на срцето

– го подржуваат здравјето на мозокот

– понизок холестерол

– зголемен број на сперматозоиди кај мажите

– намален ризик од дијабетес

– превенција од рак

– зајакнување на коските, кожата и ноктите

Што се случува во вашето тело 4 часа откако се изеле само 5 ореви?

Учинокот од консумирањето на ореви е толку голем што многу луѓе имаат здравствени предности по само 4 часа од консумацијата.

Оревите во тој период го снабдуваат телото со хранливи материи и витамини и така го снабдуваат со гориво до следниот оброк. Оревите се познати и како стабилизатор на стресот.

Антиоксидантите во оревите го зајакнуваат срцето и се борат против слободните радикали кои се познати во предизвикувањето на болести на срцето. Омега 3 масните киселини го намалуваат чувството на депресија и симптомите на ADHS.

Органите започнуваат поефективно да работат, се спречува запушувањето на артериите и другите негативни ефекти за здравјето. Ако се консумира исклучиво во умерени количини, нема да предизвика дебелеење, а наместо тоа, ќе го поттикне здравјето, ќе ја регулира тежината и обемот на половината.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП