четврток, јануари 20, 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАКој колку должи – УЈП ја објави најновата Листа на должници

Кој колку должи – УЈП ја објави најновата Листа на должници

Управата за јавни приходи ја објави Листата на должници бр.10/2021 за долгови доспеани до 30.06.2021 и неплатени до 30.09.2021 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

На Листата на должници бр.10/2021 објавени се 1.752 должници – правни лица (помалку за 50 од претходната листа) и 2976 физички лица (помалку за 61 од претходната листа).

Вкупно објавениот нето долг во Листата бр.10/2021 изнесува 8.624.370.522 денари, помалку за 159.837.284 денари од претходната листа.

Нето-долгот за даноци и придонеси изнесува 8.400.044.966 денари (помалку за 198.521.570 денари од претходната листа), додека долгот за царински давачки е 224.325.556 денари (повеќе за 38.684.286 денари од претходната листа.

Комплетната Листа на должници можете да ја погледнете тука.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП