среда, 4 октомври 2023
ПочетнаЕКОНОМИЈАПомали осцилации на пазарот на криптовалути: Еве колку вредат најпознатите дигитални пари

Помали осцилации на пазарот на криптовалути: Еве колку вредат најпознатите дигитални пари

Во изминатите 24 часа, вкупната вредност на пазарот за криптовалути забележа минимален раст од 0,1 проценти.

Пазарот на криптовалута забележа помали осцилации неколку пати неделно, а во претходните 7 дена, вредноста на биткоинот се намали за вкупно дури 14 проценти.

Најпознатата криптовалута во светот, биткоинот, според податоците на страницата koingeko, постигна благ раст од 0,8 проценти во претходните 24 часа. Моменталната цена изнесува 47.298 долари.

Исто така, Етереумот постигна минимален раст, од 0,3 проценти, додека падна за вкупно 16,3 проценти на неделно ниво. Моменталната цена на етереумот е 3.402 долари.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП