14 јули, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАОд денеска нема роаминг меѓу земјите од Западен Балкан

Од денеска нема роаминг меѓу земјите од Западен Балкан

Од денеска се укинуваат тарифите за роаминг за граѓаните од земјите од Западен Балкан – Македонија, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Албанија и Косово.

Од денеска граѓаните на овие земји за направените комуникациски услуги ќе плаќаат по цена како во нивната држава.

Овој договор помеѓу државите од Западен балкан започна уште во 2019-та година кога во прва фазаги намалија цените за овие услуги, и заврши со целосно укинување на роаминг цените.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП