четврток, 1 декември 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАСВЕТСе огласи компанијата Слобода: Eве точно што се случило синоќа во фабриката...

Се огласи компанијата Слобода: Eве точно што се случило синоќа во фабриката во Чачак!

Компанијата „Слобода ад Чачак” објави дека денес околу 01:20 часот во компанијата „Слобода“ во Чачак имало пожар во посебен дел од фабриката кој е наменет за складирање и чување на елементи за комплетирање запалки и готови производи за муниција од мал калибар.

По кратко време, пожарот се претворил во сериски експлозии, а во несреќата немало жртви и повредени.

Причинета е материјална штета на дел од просторот за складирање и на дел од елементите за комплетирање на муниција.

Нема вработени во делот на фабриката каде избувнал пожарот.

Во остатокот од фабриката, каде што се прават механички делови за да се завршат готовите производи, имало околу 60 вработени.

Кога условите биле дозволени, тие биле евакуирани на безбеден начин со помош на противпожарната служба на компанијата „Слобода“.

Надлежните истражни органи се на местото на настанот, а директорот на компанијата „Слобода“ формирал комисија која треба да ги утврди причините за несреќата.

Пожарот бил локализиран со повремено јавување на мали експлозии.

Сите понатамошни активности во компанијата Слобода ќе се спроведуваат во согласност со дефинираните процедури за овој вид несреќа, се наведува во соопштението.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП