петок, 9 декември 2022
ПочетнаАВТОБИЗЕве како се прави моделот Ѕ на Tesla

Еве како се прави моделот Ѕ на Tesla

tesla

Луксузниот електричен автомобил „Tesla S“ е еден од технолошки најнапредните модели на пазарот. Па поради тоа сосема е логично еден таков автомобил да се произведува во исто така софистицирана фабрика.

На производителот на автомобили од Силиконската долина во последно време многу добро му оди. „Tesla Motors“ во својата високороботизирана фабрика има вработено 3000 работници кои со помош на врвната технологија го изработуваат моделот „Ѕ“.

Магазинот „Wired“ беше во посета на овој погон каде сними еден краток филм за настанувањето на „Tesle S“ од полуфабрикант до финален производ.

Интересно е дека во фабриката на „Teslа“ имаат инсталирано 160 роботи кои извршуваат најразлични функции во рамките на процесот на производство, а некои од нив се во состојба да извршуваат и повеќе од една операција.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП