понеделник, 27 јуни 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАКилометарски колони за тестирање во Белград по одлуката на Црна Гора да...

Километарски колони за тестирање во Белград по одлуката на Црна Гора да ги отвори границите

Со недели наназад пред Институтот „Торлак“ на Вождовaц од четири часот почнуваат да се формираат километарски редови од луѓе кои доаѓаат да се тестираат за коронавирус.

Од денеска метежот е уште поголем во Белград по одлуката на Црна Гора да ги отвори границите за српските туристи под услов да имаат негативен PCR-тест не постар од 48 часа или позитивен серолошки тест како доказ дека прележале Ковид-19 и имаат антитела.

https://twitter.com/jjoovannn/status/1295296906734841857?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1295296906734841857%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fmakfax.com.mk%2Fsvet%2Fregion%2Fd0bad0b8d0bbd0bed0bcd0b5d182d0b0d180d181d0bad0b8-d0bad0bed0bbd0bed0bdd0b8-d0b7d0b0-d182d0b5d181d182d0b8d180d0b0d19ad0b5-d0b2d0be-d0b1%2F

На „Торлак“ нема закажување, а резултатите речиси по правило се добиваат во рок од 24 часа, поради тоа што на тестирање не доаѓаат само жителите на Белград, туку и од останатите делови на Србија, но и од соседните земји.

Цената на тестот за српските граѓани изнесува 6.000 динари.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП