понеделник, 8 август 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАБезос продаде акции во вредност од 3,4 милијарди долари пред ширење на...

Безос продаде акции во вредност од 3,4 милијарди долари пред ширење на коронвирусот

Најбогатиот човек во светот Џеф Безос е еден од ретките луѓе кој денес е побогат отколку пред пандемијата на коронавирус.

Имено, Безос на почетокот на годината вредеше за 4,3 милијарди долари повеќе, додека неговото богатство сега се проценува на 5,5 милијарди долари повеќе. Безос најмногу заработува преку акциите на Amazon, а тие во четвртокот му пораснаа за 3,9 милијарди долари и сега вредат 120 милијарди долари. Amazon доживеа загуби на почетокот на месецот, но закрепна за само три дена.

Безос се спаси и со потегот во февруари кога продаде голем дел од акциите на Amazon пред да се прогласи пандемија и пред да пропадне берзата. Тогаш продаде акции во вредност од 3,4 милијарди долари, непосредно пред вредноста да го достигне врвот.

Американецот и понатаму има 12 проценти сопственост на Amazon.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП