22 мај, 2024
ПочетнаКОМПАНИИКолкава дивиденда ќе исплати Тетекс АД Тетово за 2019 година?

Колкава дивиденда ќе исплати Тетекс АД Тетово за 2019 година?

Според Предлог-одлуката за употреба и распоредување на нераспределената добивка за 2019 година, Тетекс АД Тетово планира да подели по 72,2 денари бруто дивиденда за 1 обична акција.

Последен ден на тргување со право на дивиденда е 21.04.2020 год.

Друштвото ќе исплати 29.912.672 денари од добивката за 2019 год.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП