22 мај, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАУЈП: Скопјанка на врвот на листата на највисок годишен приход за 2018...

УЈП: Скопјанка на врвот на листата на највисок годишен приход за 2018 во износ од над 17 милиони евра

Според анализата на Управата за јавни приходи, првото место на највисок годишен бруто – приход во Република Северна Македонија и припадна на граѓанка на Скопје, која пријавила 1.056.992.055 денари годишен бруто – приход. Граѓанин од Скопје е втор на листата со остварен годишен бруто- приход од 453.517.731 денари.

На листата со највисоки приходи пријавени од страна на исплатувачи, вршители на дејност и физички лица за 2018 година, освен Скопјани, има и граѓани од Гевгелија со остварен бруто- приход од 300.680.561 денари, Струмица со остварен бруто- приход од 250.741.672 денари и Тетово со остварен бруто- приход од 225.127.682 денари.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП